• Na jeden deň sme sa vrátili do histórie
          • Na jeden deň sme sa vrátili do histórie

          • V posledný piatok pred jarnými prázdninami sa naša škola vrátila naspäť do histórie. Zažili sme totiž Deň rodičov a prarodičov.  Opäť išlo o zapojenie sa do medzinárodného projektu Hrdá škola, ktorej cieľom je podpora wellbeingu na školách, čiže vytváranie pozitívneho sociálneho prostredia v školskom prostredí. Žiaci v tento piatok mohli prísť na vyučovanie v oblečení  a s pomôckami svojich rodičov a starých rodičov a užiť si tak deň pre dvadsiatimi alebo štyridsiatimi rokmi. Deň sme oslávili kostýmami z rôznych časových období, počas prestávok nám robila radosť retro hudba (niektorí si aj zatancovali) a vyhlásili sme súťaž o najlepší retro outfit, za ktorý mohli hlasovať žiaci i zamestnanci školy prostredníctvom Edupage. Hlasovania sa zúčastnilo 99 účastníkov ankety. Najviac ich zaujala žiačka IX.A Kristínka Krištínová (19 hlasov), čím sa stala víťazkou súťaže. Víťazstvo len o jeden hlas ušlo Hanke Fodorovej zo IV.A a s počtom hlasov 18 tak skončila na druhom mieste. Z tretieho miesta sa môže tešiť piatačka Emmka Košíková. Tá si tretie miesto vybojovala so 17 hlasmi. Našim víťazkám blahoželáme a všetkým zapojeným žiakom ďakujeme za aktívny prístup pri realizácii školskej akcie.

            Foto vo fotogalérii.

          • ČITATEĽSKÝ MARATÓN

          • Čítanie nie je len obyčajné hobby, zabijak času, keď doma vypne elektrina alebo vonku prší. Je totiž dokázané, že čítanie rozvíja slovnú zásobu, pomáha budovať fantáziu a kreativitu, zlepšuje pamäť. Navyše podporuje kritické myslenie a napomáha schopnosti spracovávať informácie, prípadne chápať súvislosti. Posilňuje tiež empatiu a schopnosť rozumieť pocitom. A v neposlednom rade má nepopierateľný vplyv na dosahovaní kvalitných známok z diktátov.....

            V prvom polroku (od septembra do januára) v štvrtáckej triede prebehla súťaž „Čitateľský maratón“. Cieľom súťaže bolo práve podporiť záujem žiakov o čítanie detskej literatúry. Žiaci mali čítať vhodnú detskú literatúru pre 9 – 10 ročné deti. Nerátal sa počet kníh, ale počet prečítaných strán. A bojovalo sa skutočne až do konca. Najviac prečítaných strán dosiahol Jurko Janíček – 2 736, čo je číslo, ktoré postavilo do pozoru i mňa, triednu učiteľku. Od začiatku bolo jasné, že ho nik z triedy nedobehne! To však neodradilo Filipka Krbúšika a Jurka Miške, aby sa nepobili o ostávajúce dve priečky. Filipko prečítal 845 strán a Jurko 598 strán.

            Čitateľský maratón pokračuje aj v tomto druhom polroku. A ja osobne sa teším na výsledky!

            Gratulujem!

                                                                                                                    Marcela Papšová, hrdá učiteľka štvrtákov.

             

          • Oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Skačany oznamuje žiakom a občanom, že počnúc dnešným dňom 1.3.2024 bude areál školy v popoludňajších hodinách a v čase víkendov, sviatkov a prázdnin uzatvorený. Žiadame občanov, aby rešpektovali zákaz vstupu do areálu.

          • Návšteva DAB v Nitre

          • Žiaci štvrtého, piateho a siedmeho ročníka navštívili 28. februára 2024 mesto Nitra, presnejšie si prišli pozreli muzikál „Povala“.

            Príbeh zvláštnej povaly ponúkol všetko, čo detská a dospievajúca duša miluje – duchov rozprávkových postáv, gangstra Barabáša, robota, ďaleký vesmír, ale i vtipnú babičku, smiešnych detektívov Lupu a Brzdu a samozrejme, nemohla chýbať i láska Rádiusa a Mišky. Naše deti priklincovalo ku kreslám dobrodružstvo, na-pätie, tajomstvo i humor. Čo je najdôležitejšie, všetko dobre dopadlo! Chytľavé melódie a výkony hercov boli napokon zaslúžene odmenené obrovským potleskom....

            Diaľka delí nás od zázrakov,

            od ríše hviezd.

            Je v nej toľko krás,

            že túžiš sám hneď k nej zaletieť.

            Hľadím na tú ríšu, tíško žasnem,

            viem, že na tie hviezdy nedočiahnem!

            Svet je šíry, ja som primalý.

                                                                     Áno, tu som doma! Tu mi na všetkom záleží

          • Karaoke party

          • 13.februára 2024 sa naša škola rozozvučala aj v rytme populárnych a známych piesní.Spočiatku nesmelé tóny svojich obľúbených interpretov a skladieb predviedli účastníci pred mladšími aj staršími kamarátmi. Niektorí veru po prvý krát ukázali svoj talent. Počas karaoke diváci svojim potleskom našich spevákov povzbudili a tých, ktorí mali väčšiu odvahu sa predviesť odborná porota v zložení pani učiteliek odmenila diplomom a vecnou cenou za to, že si pripravili pre nás pekný zážitok. Dúfame, že týmto svojim vystúpením povzbudili ďalších svojich kamarátov, váhajúcich spevákov. Dovidenia v ďalšom ročníku KARAOKE SHOW.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Skačany 539
      • 038/7488 181, 0911 330 789
      • Skačany 539 95853 Skačany Slovakia
      • IČO: 36125644
      • DIČ: 2021604959
      • 038/7488 101
      • 038/ 7488 367, 0910 871 873, zs.miklasova@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje