• VESMÍR OČAMI DETÍ

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do „tradičnej“ výtvarnej súťaže s názvom Vesmír očami detí. Z našej školy sme poslali 20 žiackych prác v dvoch kategóriách.

            V I.kategórii  žiakov I.st. sme nemali úspešných maliarov. V kategórii II.st. bola odmenená Natália Podoliaková z VIII.A, ktorá sa umiestnila na 5.mieste. Jej práca postupuje do celoslovenského kola do Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove, kde má ďalšiu šancu na úspech. Natálke  držíme palce a tešíme sa na jej budúce umelecké diela.

          • Slávik Slovenska 2024

          • Ľudová pieseň je pieseň, ktorá sa odovzdávala z generácie na generáciu. Jej autora nepoznáme. Vznikala od začiatku ľudstva. Spievali sa pri rôznych slávnostiach alebo pri práci. Je klenotom každého národa......

            Dňa 18. apríla 2024 sa v priestoroch školskej knižnice uskutočnilo školské kolo súťaže „Slávik Slovenska“. Súťažilo sa v dvoch kategóriách a spievali sa ľudové piesne asi zo všetkých regiónov Slovenska. Odborná porota to nemala ľahké, ale napokon rozhodla nasledovne:

                    1. kategória

            1. miesto: Majka Hozáková II.A

            2. miesto: Ľuboško Fraňo I.A a Mirka Hudecová III.A

            3. miesto: Jasmínka Blaney I.A a Lucka Krbúšiková III.A

             

                    2. kategória

            1. miesto: Jojko Hozák V.A

            2. miesto: Simonka Šrámková IV.A

            3. miesto: Hanka Fodorová IV.A a Saška Jankeje VI.A

            Gratulujeme!

             

            Víťazi z oboch kategórií nás budú v máji reprezentovať v okresnom kole v Partizánskom, v priestoroch ZUŠ. A my budeme držať palce!

          • Múzeum holokaustu v Seredi

          • Dňa 12.4.2024 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie. Navštívili jediný autentický pracovný a koncentračný tábor, ktorý sa zachoval na území Slovenska z obdobia druhej svetovej vojny a fungovania Slovenského štátu – Múzeum holokaustu v Seredi.

            Návšteva múzea začala odbornou prednáškou – Úteky z táborov smrti. Žiaci sa dozvedeli o hrdinskom čine, ktorý sa podaril dvom slovenským židovským väzňom Rudolfovi Vrbovi a Alfredovi Wetzlerovi.

            Počas nasledujúcej prehliadky mali žiaci možnosť scénickou formou spoznať každodenný život seredských väzňov. Prehliadkou piatich obnovených barakov získali žiaci informácie viažuce sa k tragickému obdobiu našich dejín – perzekúcie a prenasledovanie Židov. Dozvedeli sa aj o nezachovaných táboroch v Novákoch a Vyhniach. Súčasťou prehliadky bol Pamätník – spomienková miestnosť, v ktorej si žiaci mohli prečítať mená ľudí deportovaných zo Slovenska. Zaujímavým exponátom múzea je vagón vlaku, pôvodne využívaný na deportácie, dnes ako miesto tichej spomienky na obete holokaustu.   Najemotívnejšie na žiakov zapôsobili príbehy konkrétnych rodín s deťmi, ich fotografie, listy a osobné predmety, ktoré po nich zostali.

            Cieľom exkurzie bola osveta zameraná na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, antisemitizmu a intolerancie v spoločnosti.

          • Trojnásobný úspech na PYTAGORIÁDE

          • Dňoch 9. – 10. apríla 2024 sa najlepší z najlepších mladých matematicky nadaných žiakov našej školy zúčastnilo okresného kola súťaže Pytagoriáda. Okresné kolo prebiehalo v priestoroch Základnej školy s materskou školou Veľká okružná v Partizánskom.

            Naše deti si do batohu zbalili nielen desiatu a rysovacie pomôcky, ale aj  arzenál logického myslenia, dávku odvahy a štipku sebavedomia. Týždne príprav na úkor svojho voľného času naši matematici dokázali zhmotniť na trojnásobný úspech.

            Pytagoriáda 4. ročník:

            1. miesto: Filipko Krbúšik

            Pytagoriáda 5. ročník:

            1. miesto: Lucka Cvopová

            2. miesto: Tobiasko Mihálka

            Z tretieho ročníka o popredné miesta zabojoval Ondrejko Miške a zo siedmej triedy Jakubko Struhár.

            Gratulujeme!

          • Pozvánka

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vás pozvať na online podujatie Nástroje rodičovskej kontroly. Spoločné hľadanie bezpečnej cesty online priestorom“, ktoré sa bude konať 25.4.2024; 17:30 – 19:00.

            O večernej škole informujeme aj prostredníctvom Facebook podujatia: https://fb.me/e/4dYCA5Au2

            Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/83136917386

             

            Lektorovať budú Viktória Norisová a Michal Hradický z Rady pre mediálne služby.

            Potrebujeme deťom regulovať obsah? V interaktívnej prednáške lektori ukážu ako efektívne využívať nástroje rodičovskej kontroly pre konkrétne platformy ako napr. Netflix a YouTube. Okrem praktických tipov ponúknu návrhy, ako do celého procesu zapojiť dieťa. Zámerom lektorov je poukázať na hodnoty dôvery a komunikácie, aby rodičia spolu s deťmi vytvorili bezpečnejšie online prostredie v súlade s ich hodnotami.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Skačany 539
      • 038/7488 181, 0911 330 789
      • Skačany 539 95853 Skačany Slovakia
      • IČO: 36125644
      • DIČ: 2021604959
      • 038/7488 101
      • 038/ 7488 367, 0910 871 873, zs.miklasova@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje