• Pozvánka

          • Vážení rodičia,

            dovoľujem si Vás pozvať na online podujatie Nadmerné používanie internetu u detí a mladých ľudí“, ktoré sa bude konať 30.11.2023; 17:30 – 19:00.

                O večernej škole informujeme aj prostredníctvom Facebook podujatia: https://fb.me/e/47L7QiBIx 

                 Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/89453127986 

             

                  Lektorom bude doc. Juraj Holdoš, psychológ a pedagóg z Katolíckej univerzity v Ružomberku.

            Azda každému dospelému človeku, ktorý prichádza do styku s deťmi a mladými ľuďmi sa niekedy zdalo, že mobily a internet používajú nadmerne a že ich internetovanie negatívne vstupuje do ich života. Na stretnutí bude predstavená téma nadmerného internetovania, vrátane negatívnych dôsledkov na fyzické a duševné zdravie, vzťahy a akademický výkon. Prednáška poskytne pohľad na faktory, ktoré prispievajú k nadmernému používaniu internetu a stratégiu, ako s týmto problémom efektívne zápasiť. Zároveň sa budú diskutovať možnosti prevencie a podpora zdravého online správania, aby sa deti a mladí ľudia mohli bezpečne a s rozumom pohybovať v digitálnom svete. Prednáška je určená pre rodičov, pedagógov, odborníkov v oblasti duševného zdravia a všetkých, ktorí majú záujem o túto dôležitú problematiku v dnešnom digitálnom veku.

             

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            aj tento rok sme sa rozhodli opätovne sa zapojiť do celoslovenskej výzvy s názvom "Koľko lásky sa zmesti do krabice od topánok?"

            Minulý rok sme pripravili pre starkých v rôznych zariadeniach 33 krabíc, ktorými sme ich potešili. Veríme, že sa nám podarí aj tento rok spoločne potešiť srdiečka seniorov. Zapojiť sa môžete tým, že pošlete do školy maličkosť zo zoznamu CIM_NAPLNIT_KRABICKU.docx

            Prosím, prečítajte si aj druhý text CO_NEDAT_DO_KRABICKY.docx , aby sme sa vyhli nedorozumeniam.

            Ak chcete, môžete sa viacerí spojiť a spoločne pripraviť a naplniť drobnosťami krabicu od topánok a tú potom poslať do školy. Len pripomíname, že celá akcia je dobrovoľná, nie je povinnosťou niečo priniesť a krabica by mala mať zabalený v darčekovom papieri vrch a spodok zvlášť, nie vcelku.

            Všetky informácie nájdete na webstránke https://www.kolkolasky.sk/.

            Maličkosti, príp. naplnené krabice pre seniorov môžete poslať do školy do 27.11.2023. Potom ich odovzdáme kontaktnej osobe, ktorá ich prerozdelí medzi seniorov. Vopred vám vyslovujeme jedno veľké „Ďakujeme!“

          • Jesenná súťaž so Slovak Ventures

          • V posledných týždňoch stála pre našimi piatakmi kreatívna úloha. Mali vymyslieť a ilustrovať vlastný komiks v angličtine. Aktivita bola súčasťou jesennej súťaže spoločnosti Slovak Ventures. Žiaci mohli pracovať samostatne, prípadne v tímoch. Svoj komiks mali možnosť spracovať voľnou technikou vo formáte A4 s niekoľkými stranami. Veľmi ma teší, že sa zapojili všetci piataci a vznikli tak naozaj originálne dielka. Zúčastnením sa tejto súťaže som sa snažila podporiť svojich žiakov v používaní cudzieho jazyka i mimo vyučovacích hodín, rovnako bolo cieľom podporiť ich vnútornú motiváciu a kreativitu. V neposlednom rade si touto aktivitou vyskúšali prácu v tímoch. Všetky práce bolo jedinečné a stáli deti úsilie a čas. Do samotnej súťaže sme však mohli poslať len päť takých, ktoré najlepšie spĺňali kritériá. Boli to komiksy Crazy Day od tímu v zložení Emmka Košíková, Lucka Cvopová a Nikolas Žuchovský, The magic fountain od Melissy Jakubíkovej, Minecraft Magic Halloween od Vladka Králika, Five nights at Freddy´s v podaní Nelky Pilátovej a Nicol Ivančíkovej, ako aj komiks Lego City od Mateja Unterfranca. Výsledky súťaže ako takej sa dozvieme v polovici decembra 2023. Odborná porota bude hodnotiť odovzdané komiksy detí z celého Slovenska na základe kvality a kreativity spracovania. Súťažiaci môžu vyhrať tzv. Výherný balíček, ktorý obsahuje školské potreby, spoločenské hry, zjednodušené čítanie od Disney a Marvel, ale aj zábavné hry pre precvičenie angličtiny.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Skačany 539
      • 038/7488 181, 0911 330 789
      • Skačany 539 95853 Skačany Slovakia
      • IČO: 36125644
      • DIČ: 2021604959
      • 038/7488 101
      • 038/ 7488 367, 0910 871 873, zs.miklasova@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje